::pegawai urusan permata::

Sunday, January 9, 2011

proton saga SE

wahhh..rezeki cucu pakcik rashid nampak gayenye semakin murah.. sempena nak menyambut kelahiran 2 orang cucu serentak beberapa bulan lagi, atok depa dah sediakan proton saga spesyel edition untuk cucundanya..hehe.. memang sakan la cucu pakcik rashid n puan mahani ni.. proton saga?? kereta keluaran malaysia yang berjaya menarik ramai pembeli dan menigkatkan ekonomi proton yang pernah merudum suatu ketika dahulu. sampaikan abahku sendiri turut serta menjadi penyumbang kepada ekonomi proton ni..belilah barangan buatan malaysia. fuhh, tabik la sama encik rashid, orangnye hensem jugak, memang hensem la..lebih hensem dari anaknye ni.haha.. tapi yang saya kagum, abah ni seorang yang sangat jimat. memang jimat laa..tak tipu ni. jimat bukan bermaksud keluarga saya ni kena catuan makanan, tapi abah ni jenis takdelah nak selalu shoping-shoping, enjoy2 kat giant, the store yang menjadi kebanggaan orang telok intan tu..hehe.. oppss lupa, ade dua lagi, billion dengan pasaraya TF..haha itulah tempat kami bershoping..ape yang abah selau shoping?? tak lain dan tak bukan, barang dapur.. aku masih ingat lagi, abah ade beli baju singlet, harganya dulu2 dua ringgit je..dudlu2 memang murah..sejak saya belum lahir lagi abah dah beli.sampai sekarang abah still pakai lagi..hehe.. jimat kan..disebabkan amalan murni itulah, abah tak pernah pinjam duit orang.. kalau beli ape2 mesti cash.. susah katenye hutang2 dengan orang ni. beli kete proton yang baru ni pun cash jugak..rm45000 harganya..beli cash terus?? waaa, kalau buat duit kawen anak teruna abah ni kan bagus..haha..  tapi malangnya, jarang2 sekali saya dapat guna kete abah..ade jugak test drive, tp masa bos takde la..hehe.. tak baik gitu kawan2..hehe.. sekali sekala takpela.. ok, mari kita saksikan abahku yang hensem..

abah n me

haaaa..hensem kan abah saya..

 

proton-saga-se-saga-special-edition-new-proton-model-4-500x324

ok lah..semarrt..hehe..

 

proton-saga-se-saga-special-edition-new-proton-model-6-500x375

orang ganu oyak, kemah sngoti..hoho

 

tahniah la pada abahku, akhirnya, tercapai jugak impiannya untuk memiliki proton saga ni.. patutla saya balik cuti baru ni asyik belek pamplet saga je..rupenye ade yang berkenan di hati..hehe..

No comments:

Post a Comment